Babil - Babylon Fragmanı

Damien Chazelle, La La Land ve First Man gibi filmleriyle tanınan başarılı bir yönetmen. 2022 yılında izleyiciyle buluşan Babylon, Chazelle'in üçüncü uzun metrajlı filmi. Film, sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş döneminin Hollywood'unu konu alıyor.

Damien Chazelle, La La Land ve First Man gibi filmleriyle tanınan başarılı bir yönetmen. 2023 yılında izleyiciyle buluşan Babylon, Chazelle'in üçüncü uzun metrajlı filmi. Film, sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş döneminin Hollywood'unu konu alıyor.

Filmin başrollerinde Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Samara Weaving, Tobey Maguire ve Olivia Wilde yer alıyor. Pitt, sessiz film yıldızı Jack Conrad'ı canlandırıyor. Robbie ise yükselen bir yıldız olan Nellie LaRoy'u oynuyor. Calva, gelecek vadeden bir oyuncu olan Manny Torres'i canlandırıyor.

Film, Hollywood'un ışıltılı ve ihtişamlı dünyasını gözler önüne seriyor. Ancak bu ışıltının altındaki karanlık ve kirli tarafı da unutmamak gerekiyor. Babylon, bu iki yönünü de ustalıkla yansıtan bir film.

Filmin oyuncu kadrosu oldukça başarılı. Pitt, Conrad'ın hem çekici hem de kibirli yönünü ustalıkla yansıtıyor. Robbie, Nellie'nin hem hırslı hem de kırılgan yönünü başarıyla canlandırıyor. Calva, Manny'nin hem masum hem de hırslı yönünü iyi bir şekilde yansıtıyor.

Filmin yönetmenliği ve senaryo yazımı da oldukça başarılı. Chazelle, filmin görselliğini ve atmosferini kusursuz bir şekilde yaratıyor. Senaryo, filmin temalarını ve karakterlerini derinlemesine inceliyor.

Babil, sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş döneminin Hollywood'unu konu alan, görselliği ve atmosferi oldukça başarılı bir film. Film, Hollywood'un ışıltılı ve ihtişamlı dünyasının yanı sıra karanlık ve kirli yönünü de gözler önüne seriyor.

Filmin Olumlu Yönleri

  • Başarılı oyunculuklar
  • Usta yönetmenlik ve senaryo yazımı
  • Görsellik ve atmosfer
  • Hollywood'un ışıltılı ve karanlık yönlerinin yansıtılması

Filmin Olumsuz Yönleri

  • Bazı sahneler biraz uzun sürebilir
  • Filmin temposu bazı yerlerde yavaşlayabilir

Babil, 2023 yılının en iyi filmlerinden biri. Eğer Hollywood'a ve sinema tarihine ilgi duyuyorsanız, bu filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski